13 juli 2010

WC Chamonix

Gister was het zover, de aftrap van het leadseizoen in Chamonix. Twee jaar geleden klom ik hier mijn eerte Worldcup, waarin ik ook gelijk mijn eerste halve finale klom. Dit jaar ging het minder voorspoedig.
Eerste route: een rechte wand, pff! Waarom? Precies mijn stijl, niet dus! Ik klom dan ook niet heel relaxed. Het eerste deel van de route was ik best gespannen en liep alles stroef. Gelukkig kon ik halverwege de knop omzetten. Eén greep voor de top kwam ik eruit, helaas. Het klimmen was niet zoals ik van mezelf ken, maar ik was wel blij dat ik die mentale knop nu gevonden heb.
Tweede route: dikke overhang en niet al te lang. Dat is meer wat voor mij. Veel mensen toppen, dus ik weet wat me te doen staat. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ook ik deze route uit kan klimmen. Het begin loopt erg soepel en de passen voelen absoluut niet hard aan. Dan maak ik een fout en sta ik opeens weer op de grond.
Uiteindelijk eindig ik hiermee op een 45e plek. Absoluut geen bevredigend resultaat. Boos en teleurgesteld in mezelf kijk ik terug op deze wedstrijd. Nu lekker een aantal weken de rots in, wat ontspannen en veel mooie routes klimmen. Dan kan ik er weer helemaal tegenaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen