17 augustus 2010

EYS Wenen

Afgelopen weekend werd in Wenen de tweede EYS van het seizoen gehouden. Na drie weken buiten klimmen was ik niet topfit op plastic, maar toch hoopte ik hier natuurlijk een mooi resultaat neer te zetten. Dingen liepen echter anders dan ik had gehoopt. In m'n eerste route klom ik gemakkelijk en ontspannen totdat ik een greep miste, van de vorige greep afgleed en vervolgens in het touw hing. Dit bracht me tot een gedeelde 14e plaats. Dat zat goed fout dus! Ik had alleen nog kans om finale te halen als ik de tweede route zou toppen. De route lag me beter en ik was vastbesloten om hem uit te klimmen. Helaas werkte m'n lichaam tegen. Al vanaf het begin voelden de passen hard en m'n armen zwaar. Ik kon doorvechten tot vlak onder de top, maar toen was het echt leeg. De kans op het behalen van de finale, wat de afgelopen drie jaar een vanzelfsprekendheid is geworden (sinds m'n tweede EYS, drie jaar geleden heb ik geen finale meer gemist), was hiermee verkeken. Ik baal dus echt enorm. Ik ben niet fit genoeg en mentaal zit er behoorlijk wat verkeerd. Over 3,5 week zal het WK Jeugd beginnen. Het is nu dus tijd om eens eerlijk naar mezelf te kijken en het een en ander te veranderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen