7 augustus 2010

St Léger en Orpierre

Na drie weken Zuid-Franse rots hing ik vandaag weer aan het plastic in de klimhal. Wel even wennen. Het waren drie topweken. Ik heb genoten van de rust en de prachtige routes in St Léger, waar ik naast Spit Bull nog een hele lading 7's en een 8a klom.
Daarna zijn we doorgereden naar Orpierre. Dat was wel even slikken, veel minder pure rots, ontzettend veel mensen, al die Hollanders! Gelukkig kon ik me daar na een paar dagen overheen zetten en heb ik toch nog lekker kunnen klimmen. Na m'n grote project in St Léger had ik nu behoefte aan wat onsight. Zodoende klom ik Ca va couiner, 7c, onsight en Heureusement il'y a de la biere in de tweede poging.Aan het eind van de vakantie waren we allemaal behoorlijk leeg. Voor de laatste klimdag hadden we dan ook een rustdag nodig. Die dag reden we naar de Verdon, om even een kijkje te nemen. Ik had altijd het idee dat de Verdon grote, grijze, rechte wanden waren. Het trok me nooit echt aan. Niets bleek minder waar. Zodra we de eerste bocht omhoog namen kwam er een enorme wand vol colonette's achter de weg tevoorschijn. We stopten even om te kijken. Martijn wees me twee grote colonette's aan. 'Daar loopt Tom et je ris, 8b+. Een route van 60m. Je daalt van bovenaf af, tot dat kleine grotje daar, en dan klim je omhoog de kloof uit. Als je die wil proberen, bel me dan!' Zo'n mooie lijn heb ik nog nooit gezien. Gelijk wist ik één ding zeker: Zodra ik 8b+ kan klimmen moet ik dit ding proberen! Toen ik thuis kwam heb ik een foto uitgeprint en boven m'n bed gehangen. Dit wordt mijn grote motivatie. Die route moét ik klimmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen