24 oktober 2010

EYS Annecy

Liggend op bed in Vitamparc, Geneve, kijk ik terug op de wedstrijd van gister. Voor de verandering werden deze EYS de kwalificaties en de finale op dezelfde dag gehouden. 's Ochtends heel vroeg, zo vroeg dat het nog donker was, begonnen de kwali's. Na een belabberde warming-up op een veel te kleine opwarmwand mocht ik als 6e starten. Ik voelde al gelijk dat m'n lichaam niet zo aanvoelde als zou moeten. Afgelopen week had ik wat last gehad van de aanhechting van m'n buikspier. Door een bezoekje aan de fysio hoopte ik dat dat nu wat beter zou gaan, maar daarentegen was m'n spaning helemaal weg en had ik moeite met het controleren van m'n bewegingen. Ik wist me tot de laatste pas door te vechten en topte dus net niet. De tweede kwalificatie was een rechte wand. Rechte wand betekent geen spanning en dat kwam me nu wel goed uit. Ik klom de route heel relaxed en vrij gemakkelijk wist ik de eindgreep te fixeren. Het was genoeg om als 7e door te gaan naar de finale.

Omdat het voor de hand lag dat we met de finale de overhang in gestuurd zouden worden deed ik tussen de kwalificaties en de finale door nog wat spanningsoefeningen in de hoop dat de spanning op m'n buikspieren in de finale dan wat optimaler zou zijn. Het mocht echter niet baten. De finale klom ik super relaxed tot ik in de overhang kwam. Ik kon nog een paar passen maken maar zonder spanning kun je je in zo'n sterk deelnemersveld simpelweg niet staande houden. Zo eindigde ik als laatste in de finale op een 10e plek. Best teleurstellend. Ik hoop dat het met m'n buikspieren snel weer beter gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen