6 oktober 2010

EYS Bulgarije

Twee dagen na Puurs werd duidelijk waarom ik me op de Worldcup zo slap had gevoeld. Ik werd ziek. Verkouden, hoofdpijn, keelpijn, BALEN! Ik had nog een paar dagen voordat we naar Bulgarije zouden vertrekken voor de 3e EYS van dit jaar. Ik moest dus zorgen dat ik snel beter werd. Ik besloot voor deze ene keer eens verstandig te zijn en rustig aan te doen. Ik word dan altijd wat zenuwachtig over m'n fitheid, maar er zat deze keer niets anders op.
De rust wierp zijn vruchten af en toen we vrijdag in het vliegtuig stapten was er alleen nog een vervelend hoestje over. Ik was er min of meer klaar voor om de volgende wedstrijd te klimmen.

Zaterdag werden de kwalificaties gehouden. Het kleine aantal deelnemers, de super kleine opwarmwand (wel zo'n 5m lang!) en het toch wel wat vreemde en armoedige Bulgarije maakten alles wat surreƫel. Ik had niet echt het gevoel dat ik een EYS klom, maar daardoor was ik wel erg relaxed en zelfs wat onverschillig over de wedstrijd. Onder die omstandigheden kon ik heel vrij klimmen en ik topte samen met slechts twee anderen allebei de kwalificaties. Zo ging ik als eerste door naar de finale!
Wanneer de kwalificaties zo goed lopen is het moeilijk om je hoofd cool te houden. Ik startte als laatste in de finale. Ik was wat gespannen en de onverschilligheid en overtuiging die ik gister had gevoeld waren verdwenen. Daarmee verdween ook de kans op het podium. Ik schatte vrij vroeg in de route een pas verkeerd in. Dat probeerde ik te herstellen door terug te klimmen, maar dat was zo ontzettend hard dat ik veel te vroeg viel. Ik was niet verzuurd, niet vermoeid en ik baalde wederom als een stekker. Uiteindelijk werd ik 7e en ik moet zeggen dat het me nu wel behoorlijk hoog zit dat het me elke keer weer niet lukt om op het cruciale moment het beste van mezelf te laten zien. Ik ben fit, ik voel me sterk en ik weet dat ik in de top thuishoor, maar tot nog toe lukt het me niet om dat ook overtuigend te laten zien in m'n klimmen en daar baal ik behoorlijk van.

Een impressie:
Op weg van Sofia naar Veliko TarnovoDe trappen naar de klimhal

De klimhal

Op weg van de klimhal naar het hotel
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen