28 oktober 2010

Swiss-trip

Deze week ben ik in Zwitserland. Niet om buiten te klimmen, maar om te trainen voor de laatste wedstrijden van dit jaar. Na vier dagen achtereen te hebben geklommen ben ik behoorlijk uitgeput, maar ook erg gemotiveerd.
Maandag begonnen we in Vitamparc, vlak bij Geneve. Een vrij kleine hal met ligt overhangende wanden en allemaal hoekjes. Met een overload aan harde routes hebben we ons prima vermaakt.
Dinsdag was Bern aan de beurt. Deze hal is zo ontzettend groot en indrukwekkend dat we eerst zeker een half uur onder aan de wanden hebben gestaan om te kijken welke routes we wilden klimmen. Een keuze maken was bijna onmogelijk. Gelukkig hadden we met Manuela (Sigrist) afgesproken. Zij kon me vertellen welke routes het mooist waren en 5,5 uur later was ik ontzettend vaak knetter verzuurd geweest en zat er geen energie meer in.
Woensdag vertrokken we naar Zurich. Omdat de onderarmen behoorlijk leeg waren besloten we te gaan boulderen in Milandia, Greifensee. Weer zo'n enorme hal met een gigantische oppervlakte aan mooie boulderwanden. Dankzij een lekker zonnetje brachten we de tweede helft van de middag door op de boulderwanden buiten die dit voorjaar voor de Boulder WC gebouwd zijn.
Tenslotte stond vandaag de hal in Schlieren (bij Zurich) op het programma. Ik vergise me toen ik in Bern dacht dat het niet meer beter en indrukwekkender kon worden. Deze hal was echt enorm, bestaande uit 3 hallen, waarvan de grootste speciaal voor wedstrijdklimmers is gebouwd met routes tot en met 9a. In alle ovegebleven hoekjes zijn boulderhokken, krachthonken, noem maar op, weggestopt. Helaas was ik al behoorlijk gaar, maar ik kon de verleiding niet weerstaan om toch nog een 7c, een 8b en een 8a in te stappen. Gelukkig klom ik de 7c nog os, maar in de andere twee voelde m'n lichaam aan als pudding.
Het is nu tijd voor een rustdag. Morgen staat er een dagje sightseeing in Zurich op het programma en zaterdag vliegen we terug voor de La Sportiva Climbing Party die avond en het NJK op zondag.

(Foto's volgen snel!)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen