10 december 2010

Turkey Climbing Trip

Na een lang wedstrijdseizoen besloot ik de rots op te gaan zoeken. 2,5 week geleden ontvluchtte ik de Hollandse kou en stapte ik in het vliegtuig naar Turkije. Het doel voor deze trip: veel mooie routes klimmen en lekker ontspannen na de wedstrijdstress van afgelopen periode. Ik wilde alleen maar klimmen waar ik zin in had. Dat is tot nu toe uitstekend gelukt. De routes hier zijn echt geweldig. Enorme features, stalagtieten, colonetten, het is echt 3D-klimmen. Voor het eerst vind ik het tof om buiten ontzettend lange lijnen te klimmen(van 40+ meter!), vooral onsight is echt geweldig. Je bevindt je in een enorme zee van colonettes waarin je eindeloos kan blijven klimmen. Ik heb dan ook al behoorlijk wat onsight en flash gedaan. Wat hoogtepuntjes:
- 7c No money no dance Flash
- 7c Be yourself Flash
- 7b+ Sabotaj Onsight
- 7b+ Pusht Bush Onsight

Daarnaast klom ik de eerste dag een 8a (Plastik Fantastik) in m'n tweede poging. Nog noit eerder was me dat gelukt, dus het was een mooi begin van deze fantastische trip. Later klom ik Okrimono, ook 8a, in m'n derde poging.

Toch was het hoogtepunt tot nu toe de route Freedom is a battle (8a+). Dit is een enorm dak met grote tufa's. Het kostte me meer dan een uur om alle passen uit te werken. Het resultaat: een 360, dubbele toohook, dubbele kneebar en een hele boel heelhookjes en fietsen. Twee dagen later wist ik de route in m'n 6e poging te klimmen. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit de mooiste route is die ik ooit geklommen heb, echt geweldig!

Intussen heb ik door het hele gebied projectjes uitstaan. Na een boel onsights de laatste dagen is het tijd om eens wat projecten af te maken. Meer nieuws en foto's volgen later ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen