16 februari 2011

Bergsportawards

Afgelopen zaterdag werden in de Blokhoeve in Nieuwegein de bergsportawards uitgereikt. Ook ik was erbij, als genomineerde in de categorie meest getalenteerde jeugdklimmer. Het was een erg leuke middag met stoere verhalen van oude sportklim- en alpine helden, inclusief foto's en filmpjes (altijd lachen, die oude klimfoto's van mannen in felgekleurde panty's!). De award voor de meest getalenteerde jeugdklimmer werd uitgereikt door meervoudig Nederlands kampioene Mirjam Verbeek. Geheel onverwacht (voor mij in ieder geval) had het publiek het meest op mij gestemd en kon ik deze award dus in ontvangst nemen. Erg leuk om zo'n prijs te winnen en zeker als hij uitgereikt wordt door één van de mensen die veel voor me heeft betekend in m'n weg omhoog. Op m'n 13e heb ik namelijk bij Mirjam in Orpierre een cursus gevolgd. Dat was de eerste zomer dat ik in een écht klimgebied was. Mirjam leerde me hoe je een route uitwerkt en ze inspireerde me enorm met haar verhalen over haar leven als topklimster. Die zomer klom ik m'n eerste 7a in de rots en vanaf toen ben ik het klimmen en ook mezelf daarin veel serieuzer gaan nemen, met alle gevolgen van dien. Dat Mirjam mij deze prijs overhandigde maakte het voor mij dus extra speciaal.

Toen en nu


Foto: Amélie Sulak (nkbv.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen