14 maart 2011

Lead 1: 1e!

Gisteren was het zover... de eerste wedstrijd van het seizoen! Na m'n winterstop was ik totaal uit vorm. M'n spanning was weg, ik kon lang niet zo hard aan kleine greepjes trekken als eerst en m'n duur was echt belabberd. Gelukkig is dat inmiddels alweer twee maanden geleden en in die tijd heb ik natuurlijk niet stil gezeten.

De wedstrijd kwam dus op het perfecte moment om te kijken hoe het nu met m'n vorm staat. In de trainingen voelde ik me de laatste twee weken erg sterk, maar aangezien ik vooral kracht heb getraind was ik best gespannen over hoe het nu met m'n duur stond.

De halve finale was een rechte wand. Niet mijn sterkste punt, maar ook dat gaat de laatste tijd vooruit. Vrij gemakkelijk klom ik de route uit. Op naar de finale! Deze route was meer mijn stijl: overhang met grote passen aan goede grepen en allemaal trucjes. Ik knalde snel door de route heen tot ik op ongeveer 2/3 een pas tegen kwam die in mijn ogen bijna onmogelijk was. Ik wilde de route uitklimmen en besloot dus lang te rusten om te kijken en geen onnodige risico's te nemen. Uiteindelijk besloot ik voor een oplossing te gaan die ontzettend hard voelde, maar het lukte! Daarna kwamen nog een aantal behoorlijk harde passen. Helaas viel ik in de laatste pas toch nog uit de route, maar het was genoeg voor de 1e plaats.

Ik kan tevreden terugkijken op de wedstrijd. Ik voelde me sterk, kreeg eindelijk een keer wat harde passen voor m'n kiezen en die wist ik goed op te lossen. Ik ben dus op de goede weg, maar de eerste internationale wedstrijd is nog ver weg en ik ben nog lang niet waar ik zijn wil. Nog een paar maanden hard trainen dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen