4 april 2011

Jeugd Lead 1

Gister werd in Heerlen de eerste jeugdwedstrijd van het seizoen gehouden. Vorig jaar had ik dispensatie voor deze competitie, waardoor ik niet mee hoefte te doen aan de wedstrijden, maar dit jaar besloot ik die dispensatie niet aan te vragen en gewoon weer eens m'n gezicht te laten zien. Zo veel moeite is het niet om één wedstrijd mee te doen toch?

Het was wel even wennen om weer aan een nationale jeugdwedstrijd mee te doen. Aan de ene kant is het moeilijk om me te focussen en me ertoe te zetten om me optimaal op de routes voor te bereiden, omdat ik het niveau zo makkelijk aan zou moeten kunnen. Aan de andere kant verwacht iedereen op zo'n dag dat ik al die routes wel even uitklim, maar ook ik kan een keer een fout maken en wegzippen. Zo kom ik in een positie terecht waarin ik voor mezelf en voor anderen alleen maar kan verliezen.

De kwalificaties liepen prima. Zonder problemen topte ik beide routes. Op naar de finale dus. Daar ging het, naar mijn idee, fout. In de finale route klom ik snel tot de laatste pas, waar ik ineens wat begon te aarzelen. Toen ik eindelijk de juiste positie had gevonden om aan te zetten zipte m'n hand weg. Geen TOP dus. En dat in een route die niet veel moeilijker was dan de routes waar ik normaal in opwarm. In het deelnemersveld van een EYS had ik hiermee zeker de finale misgelopen. Ik baalde dus flink. Ik had wel gewonnen, maar het voelde alsof ik dik verloren had. Gelukkig pakte ik wel 100 punten en daarmee hoop ik me te plaatsen voor het NJK.

1 opmerking:

  1. Ik vind het mooi dat je besloten hebt om wel deel te nemen aan de competitie. Al was het alleen maar om de andere meisjes te tonen wat je kan zodat zij gemotiveerd raken om nog harder te trainen.

    Ik kan me ook vinden in je analyse dat het psychisch een heel andere situatie is. Dat lijkt me best lastig om daar mee om te gaan.

    Ik heb helaas geen opnamen van je gemaakt maar ik vond al dat je klom alsof je bang was een fout te maken. Met deze tekst kan ik dat helemaal plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen