21 juni 2011

Worldcup Boulder Eindhoven

Hoewel boulderen niet echt mijn discipline is deed ik afgelopen weekend toch mee aan de Worldcup hier in Eindhoven. Een internationale wedstrijd in eigen land is toch iets bijzonders dat je eigenlijk niet mag missen. Ik voelde me sterk, hoewel ik de laatste weken vol duur aan het trainen ben, dus besloot ik een poging te wagen. Juist omdat ik geen optimale voorbereiding had gehad voelde dit als een super relaxte wedstrijd, waar niks vanaf hing. Het gevolg was dat ik super ontspannen klom en heel veel plezier had in alle super vette boulders. De hele wand zat vol modules en grote grepen waarop je je een weg naar boven moest weten te vechten.
Uiteindelijk pakte ik twee tops. Er waren echter twee boulders die ik bijna had, maar net niet af wist te maken. In tegenstelling tot het lead klimmen krijg je bij boulderen geen punten voor elke greep die je vasthoudt. Bijna top is dus niks. Zo kwam het dat ik super lekker en voor m'n gevoel ook echt goed geklommen had, maar dat dat er in de uitslag totaal niet uit kwam. Ik eindigde op een 26e plek en viel daarmee ver buiten de halve finale. Even ter indicatie: als ik die twee boulders wel af had weten te maken, dan was ik als 12e door geweest naar de halve finale. Maarja, als en dan bestaat nou eenmaal niet.
Foto's: Marjo van Bergen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen