14 augustus 2011

EYC Veliko Tarnovo

Vorige week werd in Bulgarije de tweede European Youth Cup van dit seizoen gehouden. Deze zomer maak ik een lange trip met wedstrijden, trainen en buitenklimmen. Na het WK in Arco en de trainingsstage in Imst stond deze wedstrijd in Veliko Tarnovo dus op de planning. Aangezien er maar heel weinig mensen mee deden verschoof m'n doel van podium halen in één keer naar winnen. Dat bracht een hoop mentale stress met zich mee. Ineens werd ik weer zenuwachtig en moest ik m'n hoofd op een hele andere manier cool houden. Tijdens de kwalificaties liep dat niet helemaal zoals ik wilde, maar toch plaatste ik me als 3e voor de finale.
's Avonds keek ik nog eens terug op de dag. Het lukte me te analyseren wat er precies gebeurd was van binnen. Ik wist waar ik tegen aan liep en dus ook wat ik moest doen om daar vanaf te komen, zodat ik in de finale goed zou kunnen klimmen.
De dag van de finale voelde ik me al een stuk beter. In m'n hoofd was alles rustig en ik had zin in de wedstrijd. Helaas liep de finale route niet heel lekker. Vanaf het begin af aan waren de passen hard en moeilijk vloeiend aan elkaar te maken. Ik kwam niet lekker in de route, maar ik kon wel echt doorvechten. Uiteindelijk viel ik door verzuring, meestal een goed teken. Het bleek genoeg te zijn voor een 3e plek. M'n eerste podiumplaats op een EYC! Wat een enorme stap leek te zijn stelde eigenlijk niet zo veel voor. In m'n hoofd is er nu in ieder geval een barrière doorbroken. Ik weet nu dat ik het kan en dat geeft me veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Binnenkort hopelijk filmpjes van de wedstrijd, gemaakt door Ulf Lennertz.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen