19 augustus 2011

Rodellar

Na de EYC in Bulgarije vond ik het wel tijd om wat buiten te gaan klimmen. Met het drukke wedstrijdprogramma deze zomer was ik er van uit gegaan dat dat niet meer zou lukken. Toch bleek er tussen de EYC's in Bulgarije en Imst een klein gaatje vrij te zijn. Perfect om een paar dagen van de rots te kunnen genieten en vakantie te vieren!

Ik wilde al heel lang een keer naar Rodellar en dat kwam er deze week eindelijk van. Wat een fantastisch gebied zeg! Toen ik de eerste keer de vallei in liep kon ik m'n ogen niet geloven. Overal om me heen waren enorme overhangende wanden met prachtige colonettes. Aangezien ik maar vier klimdagen had besloot ik zo veel mogelijk wanden te verkennen en gewoon een hoop semi-harde routes te klimmen. Dat beviel prima. Vooral de ochtenden waren fijn, als de rest van de vallei nog lag te slapen en wij bijna het hele gebied voor ons zelf hadden. Heerlijk om lekker een beetje onder aan de rots te zitten, genietend van de zon en het uitzicht, en lekker je tijd te kunnen nemen in een route. 's Middags daarentegen leek het soms wel de Kalverstraat. Het kon zo maar gebeuren dat je naar de overkant van de sector keek en dan vijftig man onder aan de rots zag zitten. Iets minder relaxed, vooral ook omdat dit vaak lange wachttijden voor de mooie routes betekende.

Toch mocht dat de pret niet drukken. Ik heb een weekje heerlijk vakantie gevierd, een prachtig gebied ontdekt en een hoop hele mooie routes geklommen. Ik wist zelfs m'n eerste 7c+ flash te klimmen met de route El Delfin. Super gaaf om dat juist in deze route te doen. Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens een foto gezien van de 'arch' van Rodellar. Door die boog loopt één route, El Delfin 7c+. Het is één van de klassiekers van het gebied, vooral ook door de prachtige ligging. Als je in die boog hangt kan je naar beide kanten door de hele vallei heen kijken. Super exposed, echt heel vet. Daarnaast wist ik ook nog twee hele mooie 8a's te klimmen (A Gravita en Rebelion en la granja). Ik wil hier zeker heel snel terug komen. En dan wat langer, zodat ik ook in de hardere lijnen kan werken waar ik nu verlangend naar heb zitten kijken, maar waar ik simpelweg geen tijd voor had. Ik heb er nu al zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen