29 oktober 2011

22e met de Worldcup in Valence!

Ik kan met een goed gevoel terug kijken op de 8e Worldcup van het seizoen die gisteren en vandaag in Valence werd gehouden. Het was best een belangrijke wedstrijd voor me, vooral omdat ik het gevoel had dat ik na Puurs wat recht te zetten had. Daarom leefde ik de afgelopen weken helemaal naar deze wedstrijd toe. Twee weken trainde ik knetter hard en confronteerde ik mezelf in hele harde routes, waarvan ik zelf niet geloofde dat ik er uberhaupt passen in zou kunnen maken. Dat was iets wat me in Puurs wel duidelijk was geworden. Je kan dan wel 7c kunnen dubbelen, allemaal leuk en aardig, maar als je dan ineens een 8a / 8b voor je kiezen krijgt heb je daar weinig aan.
Vervolgens had ik twee weken de tijd om het een en ander te 'fine tunen' en mentaal wat dingen op te lossen. Nog meer confrontaties dus ;) Eigenlijk was het pas de laatste trainingen dat ik de fitheid op voelde komen. Zo ging ik uiteindelijk met behoorlijk wat vertrouwen en vooral ook enorm veel zin naar Valence toe.

Tijdens de eerste kwalificatie was ik behoorlijk gespannen. De route begon op de rechte wand en was erg getruct, met wat af steunen in een hoek en slechte modules die je op je schouder moest pakken, dingen waar je makkelijk fouten in kunt maken. Ik liet me echter niet door de zenuwen op de kop zitten. Door goed m'n rust te pakken waar dat kon en soms gewoon even stil te blijven staan en diep adem te halen wist ik het mentaal allemaal onder controle te krijgen. Ik kon super ver door klimmen in m'n verzuring en klom zo een geweldige kwalificatie. Een greep onder de top kwam ik er uit, wat me een 18e plek opleverde!
In de tweede kwalificatie was ik een stuk rustiger, maar toch liep het niet super. Ik klom vrij steady tot het ineens leeg was. Zo viel ik naar mijn idee te vroeg, wel leeg maar nog niet verzuurd. Na een tijd in spanning te hebben gezeten bleek het genoeg te zijn voor een halve finale plek. Super vet! Het voelde echt alsof ik een overwinning op mezelf behaald had.

De halve finale was een super gave, getructe route met allemaal kleine randjes. Ik klom vrij vlot tot het dak waar een lastige sequentie zat die ik niet helemaal door had (gelukkig had meer dan de helft van de andere deelnemers daar ook last van ;). Na een hoop twijfelen besloot ik toch te gaan. Ik kon de volgende greep fixeren en een aantal daarna ook nog. Dat twijfelen had m'n vingers echter helemaal leeg gezogen, waardoor ik de kleine randjes niet meer goed vast kon houden en uiteindelijk op greep 23 uit de route kwam. Dat was genoeg voor een 22e plaats. Er had nog wel meer ingezeten. En helemaal tevreden ben ik natuurlijk nooit ;), maar toch kijk ik met best een goed gevoel terug op deze wedstrijd. Dit geeft me energie en goede hoop voor de laatste paar wedstrijden. Knallen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen