7 november 2011

Swiss-trip

Na de Worldcup in Valence reisde Elko en ik met de Zwitsers mee naar Zwitserland om daar een week te trainen. Het was weer een geweldige week! Deze keer verbleven we in Zurich en klommen 7 dagen achter elkaar om maar genoeg van de goede trainingsfaciliteiten te kunnen profiteren. Want wat een klimhallen hebben ze daar zeg! Stuk voor stuk even groot met een enorm aantal mooie wanden en harde routes in overvloed (in tegenstelling tot de meeste Nederlandse hallen waar je de achtste graads op één hand of soms zelfs op één vinger kunt tellen).

Vrijdag en Zaterdag: Worldcup Valence

Zondag: 6 uur 's ochtends weg gereden uit Valence. Om 12 uur aangekomen in Bern en daar nog heerlijk een paar uur getraind. 's Avonds door gereden naar Zurich.

Maandag: Lekker bijgeslapen en vervolgens vijf uur lang non-stop getraind in Schlieren, een enorme klimhal gebouwd in een oud fabriekspand, bestaande uit maar liefst vier hallen! Training: veel harde routes in stappen en alles dubbelen.

Dinsdag: Training met de Zwitsers in Greifensee. Eerst drie routes onsight geklommen, daarna een aantal keer 5 minuten lang een door de coach aangewezen route klimmen en knetter hard verzuren. Ten slotte nog een krachtcircuitje.

Woensdag: Naar een klein boulderhalletje, Minimum genaamd. Helaas waren we zo kapot van de afgelopen dagen dat we het maar een uur vol hielden. Na veel om onszelf gelachen te hebben besloten we dat het zo niet zoveel zin had en hebben we een crashpad gepakt om alles even lekker op te rekken in de zon. 's Avonds naar een SPA, met uitzicht over heel Zurich, geweest om ons op te laden voor de laatste trainingsdag.

Donderdag: 's Ochtends wat sight-seeing Zurich gedaan. Daarna nog een laatste training gedraaid in Schlieren, wat toch wel echt de mooiste hal was. Het ging nog verbazingwekkend goed. We waren allebei al helemaal kapot, maar toch wist Elko nog een 8a en ik nog een 7c+ te flashen. Aangezien we ons aan onze afspraak moesten houden dat we vanaf nu alles alleen nog maar dubbelen, klommen we toch nog behoorlijk wat routes. Aan het eind van de training was echt alle energie op. Een mooie afsluiting van weer een geweldige week Zwitserland!

1 opmerking: