22 januari 2012

Afsluiting 2011

Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst iets gepost heb. Het eind van het wedstrijdseizoen is altijd een hectische periode. De laatste weken van november was er elke week een internationale wedstrijd. Veel reizen dus! Hier een klein overzicht van wat ik zoal gedaan heb sinds dien:

12 nov: EYC in Pau (Frankrijk). Misschien is het je opgevallen dat ik niet op het NK was om m'n titel te verdedigen. De wedstrijden vielen tegelijk en ik had besloten voor een goeie plaatsing in de eindranking van de EYC te gaan. Hier wist ik me als 2e voor de finale te plaatsen waarin ik uiteindelijk 5e werd. Een plek waar ik toch heel tevreden mee kan zijn aangezien ik alles gegeven heb wat ik had en heel lekker en verzekerd heb geklommen tot diep in de verzuring.

13 nov: De dag na de wedstrijd in Pau mocht ik met een paar ES-Onsighters mee buiten klimmen. Heerlijk een dagje ontspannen na de wedstrijd. Ik klom een 7c+ in m'n tweede poging en werkte daarna nog een heel fysiek 8a dak uit (welke helemaal onder de spinnenwebben zat, iiii!) Sven Laudy maakte wat foto's:
19-20 nov: Worldcup Kranj. Mentaal had ik het erg moeilijk de week voorafgaand aan deze wedstrijd. Het feit dat ik m'n nationale titel kwijt was kwam veel harder aan dan ik van te voren had verwacht. Ik zat niet lekker in m'n vel en een Worldcup klimmen is dan ontzettend moeilijk. Toch wist ik door te dringen tot de halve finale. In de halve finale klom ik me vast in een wanhopige positie tussen een grote module en de wand. Uiteindelijk wist ik hier uit te komen en kon ik nog een stuk door knokken. Uiteindelijk stond ik lachend op de grond, terugkijkend op een vreemde, maar wel erg leuke halve finale. Ik eindigde 24e en daarmee klom ik afgelopen jaar heel steady halve finale. Een mooie uitgangspositie voor volgend seizoen.

26-27 nov: EYC Kranj. M'n laatste EYC ooit! Ik heb ontzettend genoten van deze wedstrijd. Het was m'n laatste kans om nog even te genieten van de gezellige sfeer, de geweldige routes en de mooie competitie van de EYC's. Geen zenuwen of fouten dus deze keer. Gewoon lekker klimmen. Daarmee wist ik wederom 5e te worden. Hiermee eindigde ik ook 5e in de eindranking van de EYC en 3e op de wereld jeugd ranglijst van 2011. Een mooie afsluiting van de jeugdcompetitie dus! Ik heb nog nooit zo genoten van de wedstrijden als dit jaar. Waar ik vorig jaar steeds fouten maakte en het mentaal moeilijk had, ging alles dit jaar vanzelf. Misschien juist wel omdat de EYC's nu over zijn voor mij. Het was de laatste kans om er nog van te genieten en dat kwam m'n klimmen zeker ten goede!

Hierna was het tijd om lekker buiten te klimmen. We reden eerst naar Zuid-Frankrijk (Seynes) en daarna door naar Spanje om in Margalef te klimmen. Misschien hadden we iets beter naar het weerbericht moeten kijken. 2,5 week lang heb ik met tweede North Face mutsen, een dikke North Face donsjas en North Face thermokleding rond gelopen en ik had het nog steeds vrijwel altijd koud. Barre omstandigheden dus. Veel harde wind en de zon liet zich nauwelijks zien. Toch heb ik erg genoten van de mooie gebieden en het buiten klimmen. Ik klom 2 8a's en liet veel unfinished business achter. Een goed excuus dus om snel weer terug te komen!


8a in Margalef en koud onder aan een prachtige rots in Siurana (foto's: Rogier Mattens)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen